επιπλα Θεσσαλονικη Livin - Ιδέες
ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για έναν καλό και άνετο ύπνο

72cf2152f7460707c9db6512bd175640.jpg

Με πια κριτήρια θα επιλέξετε το σωστό στρώμα για το σώμα σας και … το κρεβάτι σας. Τι πρέπει να προσέξετε όταν το αγοράζετε και πως να το φροντίζετε ώστε να σας εξασφαλίσει για πολύ καιρό άνετο και ξεκούραστο ύπνο…

Ένα κακό στρώμα μπορεί να δημιουργεί μυϊκούς και σκελετικούς πόνους,ύπνο που δεν ξεκουράζει, ανησυχία, αϋπνία, πονοκεφάλους, κακή διάθεση και άλλα πολλά προβλήματα.

Ξυπνάτε κάθε πρωί πιασμένοι με κακή διάθεση ή νιώθοντας ακόμη πιο κουρασμένοι;Ο ένοχος για όλα αυτά μπορεί να κοιμάται μαζί σας στο κρεβάτι σας.

Μπορεί το “γερασμένο¨, “φθαρμένο” και κακής ποιότητας στρώμα να δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα. Γι αυτό το στρώμα πρέπει να το επιλέγουμε με προσοχή και να ελέγχουμε συχνά την κατάστασή του.

Ποιο θεωρείται το “σωστό” στρώμα;

Επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους. Σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και και λεκάνης. Επίσης να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Μην πιστεύετε στην ρήση ότι το στρώμα για είναι σωστό πρέπει να είναι σκληρό, καλό η πιο ορθά κατάλληλο είναι το στρώμα που είναι άνετο και στηρίζει το σώμα μας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις σύμφωνα με τις οποίες τα σκληρά στρώματα ενδείκνυνται για όσους κοιμούνται ανάσκελα κυρίως και για όσους έχουν αυξημένο σωματικό βάρος. Τα ημίσκληρα για όσους κοιμούνται μπρούμυτα κυρίως και τα μαλακά για μικρότερες ηλικίες, για όσους κοιμούνται στο πλάι και για όσους έχουν χαμηλό σωματικό βάρος.

Πάντως αν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαιέτερο πρόβλημα ή έχετε χειρουργηθεί θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας για την σκληρότητα του στρώματος.

Το εσωτερικό του στρώματος πρέπει να αποτελείται από σύγχρονα ανθεκτικά υλικά (όπως λατέξ και αφρό πολυουρεθάνης), ενώ το ύφασμα του να είναι βαμβακερό όχι συνθετικό (κατηγορείται ότι προκαλεί εφίδρωση,στατικό ηλεκτρισμό, δυσφορία).

Σχετικά με τους διάφορους τύπους που κυκλοφορούν και την ορολογία που πολλές φορές προκαλεί σύγχυση, ορθοπαιδικό χαρακτηρίζεται ένα στρώμα που κρατά την σπονδυλική στήλη σε οριζόντια θέση και ανατομικό είναι αυτό που αγκαλιάζει το στρώμα και εφαρμόζει στις καμπύλες του.

Πως όμως θα επιλέξουμε το καταλληλότερο;

Για να αγοράσετε το κατάλληλο στρώμα θα πρέπει αρχικά να έχετε μετρήσει τις σωστές διαστάσεις, δεν προσαρμόζουμε το σώμα μας στο στρώμα αλλά το στρώμα στο σώμα μας. Μετρούμε το εσωτερικό του κρεβατιού και όχι το παλιό μας στρώμα με ένα μεταλλικό ή ξύλινο μέτρο το μήκος το πλάτος και το βάθος του από την επιφάνεια (πχ τελάρο ή σανίδες) στην οποία θα πατήσει το στρώμα.

Πριν αγοράσετε στρώμα σκεφτείτε τι απαιτήσεις έχει το σώμα σας, και πρώτα από όλα η άνεση, δηλαδή το στρώμα να υποδέχεται απαλά το σώμα χωρίς να το αναγκάζει να παίρνει άβολες στάσεις, φυσικά και στήριξη του κεφαλιού και του κορμού ώστε να μη βουλιάζει κάθε φορά που αλλάζουμε πλευρά και βέβαια καής ποιότητας υποαλλέργικά υλικά που αντέχουν στην καθημερινή χρήση. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας. Δοκιμάστε το στρώμα ξαπλώνοντας σε διάφορες θέσεις τουλάχιστο για δέκα λεπτά. Μην ντρέπεστε δεν μπορείτε να κρίνεται την άνεση και την στήριξη στην σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι ξαπλώνοντας στην άκρη ενός κρεβατιού μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε διαφορετικής σκληρότητας στρώματα, στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια ή μη, για να διαπιστώσετε χωρίς την επικάλυψη κάποιου παπλώματος ή κουβέρτας, που μπορεί να αλλάξει τις ιδιότητες του στρώματος. Πρέπει να βρούμε πιο προσφέρει εξατομικευμένα σε σας την απαραίτητη άνεση και στήριξη.

Ακόμη μην πάτε να αγοράσετε ένα στρώμα αν είστε πολύ κουρασμένοι γιατί κάθε στρώμα θα σας φαίνεται τέλειο.

Το ελάχιστο πάχος του στρώματος πρέπει να είναι 16 εκατοστά ιδανικά πάνω από 18-20 εκατοστά.

Ελέγχουμε βέβαια και το εσωτερικό του στρώματος, γιαυτό βέβαια είναι προτιμότερο να διαλέγεται στρώματα με φερμουάρ στο εξωτερικό μέρος ώστε να μπορούμε να δούμε εσωτερικά την διάρθρωση και τα υλικά του στρώματος.

Καταπολεμήστε τα ακάρεα, σύμφωνα με υπολογισμούς των ειδικών ένα μέσο στρώμα κρεβατιού περιέχει πάνω από 10.000 ακάρεα οικιακής σκόνης. Γιαυτό αν υποφέρετε από αλλεργίες χρησιμοποιήστε ειδικά υποαλλεργικά καλύμματα, για να προφυλάξτε το στρώμα και το μαξιλάρι σας.

Για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα και μύκητες μπορείτε να ζητήσετε βιολογικό καθαρισμό από ειδικές εταιρείες (υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις στο διαδίκτυο). Διαφορετικά πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 2 εβδομάδες πχ.) να βγάζετε τα στρώματα έξω να τα χτυπάτε και να τα αφήνετε στον ήλιο (όταν δεν υπάρχει πολύ καυσαέριο). Ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα δεν ενδείκνυται επειδή με την τριβή δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός με συνέπεια τα ακάρεα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα στο στρώμα.

Τα περισσότερα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 χρόνια τουλάχιστο για λόγους υγιεινής.

Για να διατηρηθεί το στρώμα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να του γυρίζουμε πλευρά (πάνω κάτω και κεφάλι πόδια) ανά τρίμηνο ώστε να φθείρεται ομοιόμορφα. Να το αερίζουμε καλά σηκώνοντας όλα τα σκεπάσματα να πλένουμε συχνά το προστατευτικό κάλυμμα με κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Δεν πρέπει να αφήνουμε το στρώμα να βραχεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υλικά για στεγνό καθάρισμα επειδή τα χημικά μπορεί να βλάψουν το εσωτερικό του στρώματος.

Η σωστή συντήρηση του στρώματος είναι το ίδιο σημαντική με την επιλογή του.

Αθανασιος Μπαδέκας

 

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

10 tips για ενα χουχουλιάρικο σπίτι

ανετο σπιτι


Ανεξάρτητα από την εποχή και τη θερμοκρασία, θες το σπίτι σου να φαίνεται ζεστό, φιλόξενο και χουχουλιάρικο, τόσο που να μη θες να βγαίνεις έξω, αλλά ούτε και οι φίλοι σου! Είναι όλα θέμα ατμόσφαιρας και μπορείς να την πετύχεις με 10 cosy πινελιές που θα δεις παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα: 10 tips για ενα χουχουλιάρικο σπίτι

Χρησιμοποιήστε λίγα αλλά πρακτικά έπιπλα.

Χρησιμοποιώντας έπιπλα με πολλές χρήσεις , έχετε πάντα περισσότερο ελεύθερο χώρο 

και τακτοποιημένο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν όλα τα πράγματα πάντα την θέση τους ώστε να μην χρειάζεται να τα βρίσκουμε πάντα μπροστά μας για να τα τακτοποιούμε.

Αφήστε το Φώς να μπεί!!

Αν θέλετε να διαχωρήσετε ένα χώρο μή διστάσετε να χρησιμοποιήσετε 

διαφανή υλικά όπως

  1. αδιάφανο ή χρωματισμένο πλεξι γκλας, 
  2. τζάμι με λευκή ή ματ αμμόβολή
  3. διαχωριστικές κουρτίνες από βιτρό γυαλί με ζωηρά χρώματα
  4. Φωτεινές υφασμάτινες κουρτίνες με κρόσια ή κρυσταλάκια
  5. Ανοιχτόχρωμα έπιπλα σαν διαχωριστικά 
  6. διαφανή υαλότουβλα 
  7. Διαχωριστικά με αυτοκόλητες φωτεινές εικόνες 

                                

 

 

διωξτε το στρεσ με τα καταληλα χρωματα

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

 


Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο με τη βοήθεια των κατάλληλων χρωμάτων.

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί το επίκεντρο κάθε σπιτιού μιας και είναι ο χώρος όπου ξεκινάει και τελειώνει η ημέρα μας και το μέρος στο οποίο ηρεμούμε και χαλαρώνουμε. Ωστόσο, τα απαλά υφάσματα, το αναπαυτικό στρώμα και οι μεγάλες ντουλάπες δεν αρκούν για να προσδώσουν στον χώρο αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης αν δεν συνδυαστούν με τα κατάλληλα χρώματα. Το χρώμα, άλλωστε, είναι το στοιχείο που ορίζει απόλυτα το στιλ και το ύφος κάθε χώρου. Παρακάτω θα βρείτε 5 χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούν να μετατρέψουν το δωμάτιο σας στην απόλυτη όαση ηρεμίας.

Διακοσμήστε με τα πιο Απλά Χρώματα και Εντυπωσιάστε!

Καφέ, μπλε και λευκό Οι λευκοί τοίχοι ταιριάζουν εξαιρετικά με τα σκουρόχρωμα ξύλινα δάπεδα. Σπάστε την «αυστηρότητα» των δύο αυτών χρωμάτων με αξεσουάρ, έπιπλα, καλύμματα και μαξιλάρια σε παστέλ τόνους του μπλε.

Χρώμα της άμμου, γκρι και τιρκουάζ Αν η θάλασσα σας χαλαρώνει, δεν έχετε παρά να φέρετε την ακρογιαλιά σπίτι σας! Με ποιον τρόπο; Βάφοντας τον κεντρικό τοίχο του υπνοδωματίου σας στο χρώμα της άμμου. Διακοσμήστε το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο σε ανοιχτές γκρι και απαλές αποχρώσεις του τιρκουάζ για να ολοκληρώσετε το αποτέλεσμα.

Greek Blue: Το Χρώμα που έχει Γίνει Ανάρπαστο σε όλο τον Κόσμο

Το γκρι χρώμα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας μπορεί να σας ηρεμήσει.

Το γκρι χρώμα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας μπορεί να σας ηρεμήσει.

Μπεζ και ιβουάρ Κάτι ξέρουν οι διακοσμητές που επιμένουν σε αυτά τα χρώματα. Οι ιβουάρ τοίχοι φωτίζουν το χώρο σας, ενώ επιλέγοντας απαλές αποχρώσεις του μπεζ για τα έπιπλα και τα καλύμματα σας θα κάνετε το χώρο σας πιο ζεστό.

Σκούρο μπλε και γκρι Οι ψυχρές αποχρώσεις των δύο αυτών χρωμάτων είναι ιδιαίτερα ηρεμιστικές και δίνουν στο υπνοδωμάτιο σας σοφιστικέ, κομψό και ανακουφιστικό χαρακτήρα. Συνδυάστε τα χρώματα αυτά με λευκά έπιπλα για να αποφύγετε την παγίδα των σκούρων χρωμάτων που συχνά κάνουν τους χώρους να φαίνονται πιο μικροί.

Χρώμα: Αγαπημένοι Συνδυασμοί που Ταιριάζουν σε Κάθε Υπνοδωμάτιο

Ανοιχτό ροζ και γκριΤο ροζ πέρα από αέρα χαλάρωσης θα χαρίσει στο χώρο σας μία αίσθηση αθωότητας και ρομαντισμού. Για να εξισορροπήσετε τη «θηλυκότητα» που αποπνέει, δεν έχετε παρά να το συνδυάσετε με ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι.

Το ανοιχτό ροζ αποπνέει ρομαντισμό και θηλυκότητα.

Το ανοιχτό ροζ αποπνέει ρομαντισμό και θηλυκότητα.

Μυστικά για μικρούς χώρους

 
  Καθρέφτες, καθρέφτες, καθρέφτες...
 Σε ένα μικρό χώρο πάντα οι καθρέπτες σε όποιο σημείο και άν βρίσκονται προσθέτουν φωτεινότητα και διπλάσιο χώρο.
 Γι΄αυτό μην διστάσετε να τους χρησιμοποιήσετε σε τοίχους, ντουλάπες, έπιπλα διαχωριστικά .... 
Τοποθετήστε τους στους σωστούς χώρους , ώστε να δίνουν βάθος και να αντανακλά το φώς πάνω τους.

Στην εταιρία έπιπλο LIVIN τα έπιπλα μας είναι εγγυημένα γιατί είναι δικής μας παραγωγής και απολύτως ελληνικά και προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες , αφού σας παρέχουμε την δυνατότητα να αλλάξετε την διάσταση, το χρώμα, το ξύλο, και τα υφάσματα των επίπλων. Επιλέξτε εγγυημένα έπιπλα LIVIN από το ποιο αναγνωρισμένο κατάστημα για το σαλόνι στη Θεσσαλονίκη και ελάτε να διαμορφώσουμε τα σχέδια που σας ενθουσιάζουν στα μέτρα του δικού σας χώρου έτσι ώστε ο κάθε χώρος του σπιτιού να αποπνέει την δική σας προσωπικότητα.

 

25ο χλμ Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνας, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-20:00 Σαββάτο 9:30-14:30

Τηλέφωνο: 2310715823

Facebook

Ωράριο Λειτουργίας

 Δευτέρα - Παρασκευή: 

10:00 - 20:00


Σάββατο: 

09:30 - 14:30

Επικοινωνία

ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Livin

Εργοστάσιο & Έκθεση

 

24ο χλμ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
(Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) ΓΕΦΥΡΑ 
Τ.Κ. 57011

 

Δείτε αναλυτικές Οδηγίες πως να έρθετε στο Εργοστάσιο & Έκθεση

 

 Τηλ: 2310 715823
 Fax: 2310 715315
 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Αποστολές

Πανελλήνια Εξυπηρέτηση

 

πανελλήνια εξυπηρέτηση